Opšte informacije

  1. Before
  2. After
 • Saračević & Gazibegović


  Zajednička advokatska kancelarija SGL je osnovana od strane partnera gđe. Emine Saračević i gosp. Adisa Gazibegovića, koji su sticali iskustvo radom u okviru ili u saradnji sa vodećim međunarodnim i domaćim advokatskim kancelarijama u posljednjih deset godina, te učestvovali na i vodili veliki broj najznačajnih pravnih projekata na domaćem tržištu.

  Osim ličnih sposobnosti partnera osnivača, prednost SGL zajedničke kancelarije leži i u specifičnom iskustvu, koje se odnosi na poznavanje pozitivnih i negativnih strana u djelovanju kako domaćih tako i međunarodnih advokatskih kancelarija. Usljed pomenutog, SGL je mogao prepoznati i izbjeći negativne, te težiti promoviraju pozitivnih strana domaće i međunarodne advokature u okviru svog djelovanja. SGL stoga, ima jedinstven način rada koji osigurava kvalitet usluge međunarodne advokature, ali sa čvrstim lokalnim statusom koji podrazumjeva poznavanje nijansi u komunikaciji i „završavanju poslova“ sa poslovnim partnerima i nadležnim organima u BiH.

 • Razlog usljed kog su partneri osnivači SGL-a bili u mogućnosti preuzeti rizik napuštanja bezbjednog okruženja bliske pojedinačne saradnje sa međunarodnom advokatskom kancelarijom i pokretanjem vlastite zajedničke kancelarije, jeste činjenica da su uvijek bili spremni da interese svojih klijenata i „posao“ stave ispred svojih ličnih interesa. Predanost povjerenim zadacima, samopouzdanje da se suprotstave ustaljenim mišljenjima i da „pomjeraju granice“, je ono što SGL izdvaja kao jedinstvenog pružaoca usluga na pravnom tržištu u regionu, sa fokusom na tržište BiH.

  Pored pružanja pravnih usluga na tržištu BiH, SGL ima bliske veze sa drugim značajnim advokatskim kancelarijama iz regiona (Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Makedonije) te na taj način osigurava i regionalnu podršku svojim klijentima.

 • Aktivnosti SGL-a su uglavnom usmjerene prema poslovnom pravu, u okviru kojeg pružaju raznovrsne pravne usluge, počevši od savjetovanja stranih investitora o tome kako da otpočnu djelovanje na izazovnom bosanskohercegovačkom tržištu, preko zastupanja u svim potrebnim procedurama prilikom pokretanja poslovanja, i konačno, štiteći njihove interese u svakodnevnom poslovanju, uključujući komuniciranje sa nadležnim institucijama i zastupanjem u sudskim postupcima.

  Trenutno pružamo usluge pravnog savjetovanja grupi uspješnih međunarodnih firmi koje djeluju na bosanskohercegovačkom tržištu i regionu jugoistočne Evrope; preporuke i referentna lista dostupna na poseban zahtjev.